Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Öregdiákok a SZEGEDIBEN

Nagy örömünkre szolgál, ha az intézményünkben végzett diákok visszatérnek hozzánk.

2023.04.03.


Image

Maczik Róbert és Szilágyi Gábor egyetemi hallgatók a 10.A osztály meghívására érkeztek vissza egykori középiskolájukba, hogy egy rendhagyó osztályfőnöki óra vendégeiként beszámoljanak felsőfokú tanulmányaikról, valamint az odavezető útról. Róbert a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója, Gábor szintén ezen az egyetemen tanul, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar régész szakán.

Az osztály tanulói sok információval gazdagodtak a két fiatalember beszámolója által, megismerkedhettek az felsőoktatási rendszerrel, a képzési szintekkel, a munkarenddel, a kreditrendszerrel. Róbert és Gábor beszélt arról is, hogy hogyan lehet kollégiumi férőhelyet igényelni, vagy éppen jó albérletet találni, de az egyetemi diákélet is téma volt. Az osztály tanulói kíváncsiak voltak arra is, hogy a most már egyetemi hallgatók a jelentkezéskor mi alapján választották éppen ezeket a szakokat, hogyan sikerült felvételt nyerniük a felsőoktatásba. Mindkét öregdiákunk beszámolt arról, hogy mennyire hálásak egykori iskolájuknak, volt tanáraiknak, arról, hogy jelenlegi sikereiket a középiskolai évek alapozták meg.

Ezúton is köszönjük, hogy volt diákjaink ellátogattak hozzánk, nagyon büszkék vagyunk rájuk, sok sikert kívánunk további tanulmányaikhoz, majd pályájukhoz. Beszámolójuk nagyban segítette tanulóink pályaorientációját. Úgy véljük, eredményeik igazolják a SZKIRG pedagógiai munkájának hatékonyságát. Tervezzük, hogy a jövőben rendszeresen meghívjuk öregdiákjainkat osztályfőnöki órákra, hogy így is támogassuk tanulóink pályaorientációját.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu