Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Image

A nyelvvizsga, ami érted van!
LanguageCert support

LanguageCert B2 Speaking vizsga – 5 Perc Angol Facebook Live adás Szalai Nórival

Tekintettel az 5 Perc Angol őszi, egy C1-es LanguageCert szóbeli vizsgát bemutató Facebook Live adásának óriási sikerére, valamint több vizsgázónk nagy érdeklődésére és kérésére most egy újabb Facebook Live keretén belül egy B2 szintű szóbeli vizsgát fogunk élő adásban bemutatni, ismét Szalai Nóri moderálásával. Az eseményt a https://www.facebook.com/events/1063740601602788 linken találjátok. Legyetek kedves, osszátok meg ti is a Facebook oldalatokon, hogy felkészülő vagy felkészülést tervező diákjaitoknak is segítsünk a lehetőséggel. Az esemény interaktív, így a részt vevő diákjaitok tudnak majd kérdezni is. Természetesen benneteket is szeretettel várunk, csatlakozzatok és nézzétek velünk a műsort!

Ha még nem láttátok az őszi, C1-es vizsga Facebook live adását, azt itt tudjátok megtekinteni.

 

 
Felvételiző diákjaitok figyelmébe

A felvételiző diákjaitokat segítendő, összeszedtük egy dokumentumban, hogy mely felsőoktatási intézménynél hány pontot kaphatnak a nyelvvizsgájukért a felvételi eljárás során. Az intézmények listáját és a nyelvvizsgákért ajánlott felvételi többletpontjaikat itt találjátok: https://www.languagecert.hu/.../felveteli_pontok_2024.pdf

További segítség felvételizőknek a LanguageCert vizsgaközponttól: https://www.languagecert.hu/felveteli/

 
LanguageCert online workshopok: 2024 tavaszi évad

Most a tavaszi félévben is folytatjuk innovatív workshop-sorozatunkat: Szabó Péterrel most a páratlan pragmatizmusából merített, hatékony, motivációt segítő és konstruktív feedback-elési technikákat ismerhetitek meg a Writing és a Speaking készségek fejlesztéséhez.

Kürti Kriszti szakmailag egyedülálló, műfaját tekintve professional debate meeting-nek nevezhető eseménnyel készül, a maga sejtelmes Methodology Service Desk címével (további részletek hamarosan), és a Tanár, mint edző szerepét taglaló workshopján megosztja velünk a coaching-mentoring módszertanhoz kapcsolódó értékes tapasztalatait is. Szeretettel várunk benneteket és reméljük, hogy a tartalmas workshopjainkkal tovább tudjuk színesíteni szakmai meglátásaitokat! A workshopjaink ingyenesek. A workshopok témáit és időpontjait az alábbi linken találjátok (de legkésőbb a workshopok előtti hét szerdáján fogunk mindig értesítőt küldeni a soron következő workshopról): https://www.languagecert.hu/page/299

 
LanguageCert nyelvvizsgák nemzetközi elismertsége

Többen érdeklődtetek a LanguageCert nemzetközi elismertsége iránt.

A honlapunkon az alábbi linken találtok részletes információt, valamint egy - a nemzetközi honlapunkra vezető - linket, ahol tételesen meg tudjátok nézni azon országok és felsőoktatási intézmények listáját, amelyek valamilyen meghatározott célra elfogadják a LanguageCert nyelvvizsgákat:

https://www.languagecert.hu/nemzetkozi_elismertseg

Ha még nem vagytok tagjai a tanári Facebook csoportunknak, szeretettel várunk Benneteket itt is, hiszen rengeteg érdekes, hasznos ötletet, eszközt és eseményt osztunk meg a tanitás és a felkészítés élvezettel is elérhető sikereihez. Az alábbi linken tudtok csatlakozni:

https://www.facebook.com/groups/339555900432578

A nyelvvizsgával kapcsolatos letölthető dokumentumok:

Image Not Found.

Próbanyelvvizsga

 

 

Reméljük, mindannyiótoknak jól telt a nyár, és feltöltődve várjátok az új tanévet és az új kihívásokat. Mi is változatlan lelkesedéssel és odaadással folytatjuk a munkánkat az ide tanévben is, és az eddigieknek megfelelően szeretnénk továbbra is mindent megtenni, hogy segítsünk benneteket a hatékony és sikeres vizsgafelkészítésben.

 

Tanári képzések menetrendje:

Összeállítottuk a féléves képzés-menetrendünket, hogy egy helyen jól átlátható módon megtaláljátok a tervezett workshop-jainkat és képzéseinket, amelyre szeretettel várunk benneteket is. A képzések listáját az alábbi linken találjátok, és természetesen mindegyiket eseményként is kitesszük majd a Facebook oldalon található tanári csoportunkba, valamint emailben is küldünk majd róluk külön tájékoztatást, amikor elindul a jelentkezés rájuk.

 

https://www.languagecert.hu/tovabbkepzesek  

 

Workshopok diákoknak:

Az idei tanévben is örömmel készülünk diákjaitoknak a Writing és Speaking vizsgarészek értékelését és a vizsgázási tippeket bemutató workshop-janikkal, amelyeket minden online, mind face-to-face formában kínálunk, igényeitek szerint. Kérjük jelezzétek, írjatok, ha szeretnétek vagy tudtok már időpontot foglalni (előre is a félév során bármelyik napra).

 

Jövő évi vizsgaidőpontok:

Összeállítottuk a jövő évi vizsga időpontokat is, amelyeket a lenti linken találtok. A tavaszi online vizsgahelytalálkozót követő visszajelzésekből nem tudtunk egységes szándék meglétére következtetni a vizsgaidőpontok kapcsán, így változatlanul megőriztük az eddigiekben is bevált vizsga-hónapokat.

 

https://www.languagecert.hu/vizsgaidopontok

 

Új értékelt szóbeli minták:

A visszajelzéseitek és megfogalmazott igényeitek alapján a nyár folyamán újabb szóbeli értékelt mintavizsgákat készítettünk, amelyeket hamarosan közzéteszünk.

 

Próbavizsga:

A megszokottak szerint ősszel és tavasszal is tervezünk ingyenes próbavizsga-kampányt. Az őszi kampányt október 10 és november 10 között tervezzük, a mintafeladatsort szeptember végén küldjük majd nektek. Csoportos szóbeli próbavizsgát is biztosítunk igény szerint, fizetett szolgáltatás formájában (változatlanul 3 500 Ft/fő áron), online vagy face-to-face formában. A részletek egyeztetése végett keressetek bizalommal.

 

Egyéni, konzultációval egybekötött Speaking és Writing próbavizsgára is van a diákjaitoknak lehetősége, amely fizetett szolgáltatás, így az év folyamán bármikor elérhető. Az érdeklődő diákjaitok az alábbi linkeken találnak bővebb információt a lehetőségről, illetve ezeken a linkeken tudnak jelentkezni is:

 

Writing próbavizsga: https://www.languagecert.hu/online-irasbeli-probavizsga

Speaking próbavizsga: https://www.languagecert.hu/online-szobeli-probavizsga

 

Marketing anyagok:

Ha szükségetek van újabb poszterekre, szórólapokra, kérjük jelezzétek, nagyon szívesen küldünk. A friss tanévre szóló vizsgaidőpontokat felsoroló plakátokból postázunk majd hamarosan nektek. Ha bármi egyéb plakátra, vagy szórólapra is szükségetek van, kérem jelezzétek nekem. A vizsgaidőpontokat felsoroló posztert elektronikusan is csatolom, ha elektronikusan is ki szeretnétek rakni az iskola honlapjára. 

 

Q&A Session vizsgázóknak:

Hogy segítsük vizsgázóinkat a számukra legfontosabb információkkal, valamint hogy amennyire lehet, oldjuk az utolsó pillanatok vizsga-drukkját, Kérdezz-felelek live-streameket szervezünk a Facebookon, ahol válaszolunk a vizsgázóink vizsgaszervezéssel, értékeléssel, vizsgafeladatokkal és felkészüléssel kapcsolatos kérdéseire. Ha van kedvetek, időtök, ti is nyugodtan csatlakozzatok. A szeptemberi vizsga Q&A session-jének linkjét kérjük, osszátok meg ti is a Facebook oldalatokon:  https://www.facebook.com/events/2942788772604905

 

Ugyanilyen live-streameket az októberi és decemberi vizsgaesemények előtt is fogunk szervezni.

 

 

 

 

 Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu