Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Kihelyezett hittanóra Gyulán

A református gimnázium a világ felfedezésére, széles körű ismeretszerzésre ösztönzi a diákokat. A református hittan tantárgy keretében a végzősök a különböző keresztyén felekezetekkel ismerkednek meg: elsőként az ortodoxiával, a gyulai székesegyházban.

2021.10.04.


Image

Szeptember 28-án a gimnázium végzős, 12.A osztályos tanulói református hittan tantárgy keretében ellátogattak a gyulai ortodox Szent Miklós Székesegyházba, ahol Márk Tivadar János atya mutatta be a templomot és a görögkeleti vallást. Mint elmondta, az ortodox templomokban nincsenek hangszerek, az éneklésnek nagy szerep jut. Minden nap tartanak istentiszteleteket, amelyeket határon túlról is látogatnak. A templomtér az Istennel való találkozás helye, az istentiszteleten pedig ezt át is lehet élni. Szó esett a templomi berendezési tárgyak funkciójáról, az oltár, a miseruhák és liturgikus edények rendeltetéséről. Tivadar atya beszélt a román ortodox egyház felépítéséről és történetéről is, amelynek ő is papja. A református intézmény végzős gimnazistái felkeresik további keresztyén egyházak valamelyik istentiszteleti helyét is, és találkoznak az adott egyház képviselőjével, aki bemutatja a saját közösségét. Az osztály köszönetet mond az intézménynek a kisbusz rendelkezésükre bocsátásáért.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu