Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Kollégiumi „Wenckheim” kerékpártúra!

A fenntarthatóság és környezetvédelem témahét keretében iskolánk kollégista tanulói jó hangulatú csapatépítő kerékpártúrán vettek részt a napokban.

2024.06.11.


Image

A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontos témák napjainkban, amikor egyre nagyobb figyelmet fordítunk a klímaváltozás elleni küzdelemre és a fenntartható életmódra. A kerékpározás fenntarthatósági mozgalom egyik legfontosabb eleme, számos előnnyel jár a környezetre és az egészségre nézve. Ennek jegyében kollégistáink mintegy 40 kilóméteres kerékpártúrán vettek részt a Békés – Békéscsaba – Fényes – Póstelek – Gerla – Békés útvonalon. Három megálló szerepelt a napi programban, ahol kerékpáros kollégistáink elidőzhettek és megcsodálhatták a természet szépségeit. Első megállóhely a gyönyörűen kiépített Csaba Park volt, innen az út pedig Póstelekre vezetett tovább. A csoport tagjai megtekintették és körbe sétálták a Széchenyi – Wenckheim kastélyromot valamint a körülötte lévő parkot. Utolsó állomás a gerlai Wenckheim kastély körül lévő park és emlékhely, kerékpáros pihenőhely volt.  Összeségében egy jó hangulatú, közösségépítő kerékpározáson vehettek részt kollégistáink, ami testi lelki feltöltődést is kínált a csapat számára.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu