Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Versenyeredmények a gimnáziumban

Ismét szép sikereket értek el diákjaink. Beinschodtné Kecskeméti Krisztina tanárnő készítette fel azokat a refis gimnazistákat, akik megyei döntősök lettek.

2017.08.30.


Image

Az Erkel Ferenc Gimnázium idén is meghirdette az országos IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENYT. A verseny célja az anyanyelv mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének fokozása. A versenyen a feladatok összeállítását, az értékelést a magyar nyelvtudomány és tanárképzés szaktekintélyeiből álló zsűri irányítja.

A megyei döntőn Balog Gábor, gimnáziumunk 9.A osztályos tanulója III., míg a 9.B-s Szilágyi Gábor IV. helyezést ért el. Felkészítőjük: Beinschrodtné Kecskeméti Krisztina.

Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett SZÉP MAGYAR BESZÉD versenyt, amely az eltelt öt évtized során országos mozgalommá vált. A verseny egy maximum 3 perc időtartamú szabadon választott 20-21. századi magyar esszé vagy értekezés (részlet) felolvasásából és egy kötelező szöveg tolmácsolásából áll. A március 8-én megrendezett megyei döntőn Szilágyi Gábor, iskolánk 9.B osztályos tanulója III. helyezést ért el, továbbá a szintén 9.B-s Maczik Róbert IV. helyezett lett. Felkészítőjük: Beinschrodtné Kecskeméti Krisztina.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu