Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

A Petőfi-járat következő megállója: Békés város

A Petőfi Sándor-emlékév alkalmából Békésre látogatott a „Petőfi-busz” elnevezésű utazó kiállítás, amit iskolánk diákjai is megtekintettek.

2023.09.27.


Image

Az Országgyűlés határozatának értelmében a 2023-as esztendő Petőfi Sándor-emlékév. A Petőfi 200 programsorozat Petőfi Sándor, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakjának születését megünneplő bicentenáriumot állítja az idei év középpontjába. Ennek a programsorozatnak számos iterációja került már megrendezésre Békés városában is, ezek közül a legutóbbi a Petőfi-busz elnevezésű utazó kiállítás, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében.

            A kiállítás szeptember 24-én és 25-én gurult a Békés Városi Sportcsarnok mellé, iskolánk diákjai (a 11.B és 12.A osztályok, kísérőtanáraik: Földesi Magdolna és Szombat János) 25-én hétfőn tekintették meg. Az alkalmanként kb. 40 perces előadások, foglalkozások keretében a PIM rendkívül kedves és felkészült múzeumpedagógusai segítségével kerülhettek közelebb Petőfi életművéhez a tanulók.

            Az utazó kiállításnak otthont adó busz már külsejével, Petőfi kedvenc színeivel (lila és sárga) is felhívja magára a figyelmet, amit a szűkös hely ellenére kreatívan, sokszínűen kialakított belső továbbra is képes fenntartani. A diákokat egytől egyig megragadták az interaktív kiállítási tárgyak és az érdekes (alkalmanként újdonságnak ható) információk, lelkesen „kutakodtak” a busz belsejében. Külön kiemelték, hogy nem csupán „száraz tényekre” leltek, és hogy úgy érzik, az itt megszerzett/átismételt tudás az érettségi megmérettetés során is hasznukra fog válni, illetve elismeréssel adóztak a busz kiállítássá alakítását kísérő nyilvánvaló erőfeszítések előtt is.

            Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Békés Város Önkormányzatának, hogy városunkba invitálták ezt a színvonalas programlehetőséget, melyen örömmel vettünk részt.

 

Szombat János

magyartanárKapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu