Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Lotz János szövegértési és helyesírási verseny 2023-2024.

Minden tanévben megrendezzük a Lotz János emlékére megrendezett szövegértési és helyesírási versenyt a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium felhívására.

2024.02.22.


Image

Bonyhádon nagyon tisztelik és őrzik a neves nyelvészprofesszor emlékét, valamint folyamatosan kutatják munkásságát.  A készülő monográfiában újabb adatokat fognak hamarosan megjelentetni a híres nyelvészprofesszorról.   

A verseny célja: a magyar nyelv ápolása, a szövegértés fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, a tanulók nyelvi érzékenységének fokozása, valamint dr. Lotz János (1913-1973) világhírű nyelvészprofesszor, az MTA tiszteletbeli tagja, a George Washington-díj kitüntetettje életének és munkásságának széles körben való megismertetése a tollbamondások és szövegértési feladatok segítségével.

 

Az idei tanévben is szép számmal vettek részt ezen a versenyen a 7-10. évfolyamos tanulóink, hogy megmérettessék magukat. A verseny az esélyegyenlőség jegyében szervezzük meg, hiszen minden osztályban válogató versenyt van novemberben. A januári fordulóba 12 tanuló jutott tovább.

A megyei versenyben 3 középiskolás tanuló vett részt: Pap Dóra 9. B, Szász Dániel László 9. ACD, és Szekeres Julianna Ivett 10. B osztályos tanulók. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. 

Sajnos, az országos fordulóba nem jutottak tovább, nagyon szoros volt a verseny. Szívből örülünk, hogy vannak még tanulók, akik szívesen vesznek részt ilyen versenyen.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: csillagfurt@refibekes.hu

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu