Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Intézményünk is kapott EpiPen-t

Az allergiás állapot súlyos reakciókat válthat ki az embereknél, jó példa erre pl. a mogyoró kérdése, amely sok ember számára jelent gondot az Egyesült Államokban.

2022.06.22.


Image

A méhcsípés, rovarcsípés, súlyos ételallergia komoly anafilaxiás rohamot válthat ki. Az anafilaxiás reakció tünetei a következők lehetnek: bőrviszketés, kidudorodó bőrkiütés (mint például a csalánkiütés), kipirulás; az ajkak, a torok, a nyelv, a kezek és a lábak duzzadása; zihálás; rekedtség; hányinger; hányás; hasi görcsök, és néhány esetben eszméletvesztés. Június 21-én a városi köznevelési intézmények képviselői egy-egy kisgyermekek és fiatalok számára alkalmazható készítményt vettek át a Polgármesteri Hivatalban Kálmán Tibor polgármestertől. Az EpiPen rovarcsípések vagy -marások, ételek, gyógyszerek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók (anafilaxia) valamint fizikai terhelés hatására fellépő vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható. Az EpiPen azonnali alkalmazásra szolgál olyan betegek számára, akiknél igazoltan magasabb az anafilaxia fellépésének a kockázata, ide értve azokat a betegeket is, akiknek korábban már volt anafilaxiás reakciójuk. Az eszközről és annak használatáról dr. Tamási Adrienn doktornő tartott előadást a jelen levőknek. Az intézményünkből Palatinus Pál igazgató úr mellett minden telephely képviseltette magát a rendezvényen.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu