Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

A fenntarthatóságról diákoknak

A fenntartható fejlődés hátteréről, tendenciáiról és lehetőségeiről tartott közérthető előadást a Szegedi Kis István Református Gimnázium 8-9-10. évfolyamos gimnazistáinak Sós Sándor történelem-földrajz szakos tanár.

2019.03.26.


Image

Elhangzott: mindenki tehet a környezete védelméért, de ezt elsősorban helyben, a saját lehetőségeinkkel kell megtenni. A baj az, hogy az emberiség több energiát használ fel, mint amennyit kellene, és az emberiség lassan feléli a bolygó erőforrásait, majd megöli saját magát. Április 22. a Föld napja, ezt 1970-ben az Egyesült Államokban kezdeményezték. Az ENSZ ezt a napot hivatalos napjává tette. A Földet csak a tanulás, a tájékozottság és a személetformálás mentheti meg. A tanár előadásában kitért az ökológiai lábnyom kérdése is: az élelmiszer vagy ipari termékek előállítása rengeteg mással is összefügg és sok energiát emészt fel. Egy csésze kávé előállítása 120 liter vizet igényel, beleértve a növények locsolását. Az emberiség fele nem jut tiszta ivóvízhez. Szó esett a levegő szennyezéséről, a megújuló energiáról is. A fenntarthatóság rendszere a társadalmi igények, a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem összehangolásától függ.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu