Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Bemutatjuk a refis osztályfőnököket – Beinschrodtné Kecskeméti Krisztina

Hogy miért jó a Refiben dolgozni? „Itthon vagy” – mondja a gimnazisták Kriszti nénije, aki itt érettségizett a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban.

2018.11.26.


Image

A békési tanárnő az 1. Számú Általános Iskolába járt, majd a Refiben tanult, és innen Szegedre vitt az útja, ahol elvégezte a magyar szakot. Az egyetem után visszatért volt iskolájába, ahol már a második osztályának osztályfőnöke. Ez nem is lenne olyan nagy hír, ha nem „hosszú ciklussal” dolgozna a tanárnő: az előző osztályának 5-13. évfolyamon állt az élén, a mostaninak pedig már hetedik éve az osztályfőnöke. Őket ötödikben vette át. Mint mondja, nagyon érdekes dolog osztályfőnöknek lenni, mert éveken keresztül figyelemmel kíséri a diákok testi-lelki-szellemi fejlődését, ahogy egy kisgyermekből fiatal felnőtt lesz. Magyartanárnak lenni jó dolog: sokkal több lehetőségünk van megismerni a diákok személyiségét és lelkivilágát a műalkotásokról való beszélgetések által, ezáltal formálni is jobban tudjuk őket. Tény, hogy Krisztina tanárnő ezt eredményesen teszi, és a volt osztályából van magyartanár is a mérnök, gyógyszerész, hittantanár mellett. A jelenlegi osztálya 2020-ban érettségizik. A többség itt is a felsőoktatás felé igyekszik. A jó pedagógus képezi magát: mentorpedagógusi képesítés, közoktatás-vezetői szakvizsga, érettségi elnöki továbbképzés és idén pályaorientációs továbbképzés van mögötte. Szeret olvasni és kertészkedni: Máraitól Marquezig sok mindent elolvas, de figyelemmel kíséri a kortárs magyar szépirodalmat is. Diákjai és kollégái szigorú, de egyúttal kedves, következetes és precíz tanárként ismerik, aki úgy érzi, hogy a Refiben otthon van.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu