Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

A Refi felsőben, zsong a diákélet

A kilenc felsős osztályban több, mint 170-en léptek a tudomány rögös útjára a tanév elején, a Szánthó Albert utcán.

2023.10.20.


Image

A szeptember legnagyobb eseménye, mindig az ötödikesek fogadása … Idén több, mint 50 kisdiák kezdte meg tanulmányait ebben az egységben Varga Zsolt, Földesi Magdolna és Gyaraki László vezetésével. Az aulában, a köszöntőtáblán, mindenki magára találhatott …

Kiosztásra kerültek az idei tanszeradományok is. A felajánlások az egyházközség tagjaitól és a Magyar Református Szeretetszolgálattól érkeztek. A Magyar Bibliatársulat által felajánlott Bibliákat is szétosztották a gyerekek között, akik hálás szívvel és örömmel vették azt át.

A hitéleti alkalmakon együtt ünnepelt az iskolai közösség a templomban, ahol hétfőnként mindig lelki feltöltődéssel indíthatják a diákok az előttük álló hetet.

Szeptember végén, a Planet EXPO Budapest2023 fenntarthatósági rendezvényre látogattak a tanulók, amelyet Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági programjaként szerveztek. Az interaktív délelőtt, lenyűgöző filmélmény és profi szabaduló szoba volt egyben, ahol a fiatalok megtapasztalhatták, hogy hogyan formálja a jövőt a hatékony együttműködés!

A sportesemények, a legtöbb tanulót mozgatták meg … Szeptember utolsó hetében a Refi is csatlakozott az Európai Sporthét, vízi sportot népszerűsítő városi programjához, és volt iskolai Diáksport Nap is.

Utóbbin a testnevelés munkaközösség jóvoltából volt zenés bemelegítés, sor-és váltóverseny, na meg 2023 m futás ....

Több osztály tartotta testnevelés óráit a Fáy utcai futópályán és kondi parkban, meg a Baky utcán lévő erő parkban.

A területi mezei futóversenyen a TOP 5-ben végeztek: Kovács Diána 5. b, Nagy Elina 6. a és többek között Szabó Nóra 6. c osztályosok.

A 20. Református Középiskolák Országos Atlétikai Versenyén Debrecenben versenyezhetett Wágner Balázs 8. a osztályos tanuló, aki 3. helyezést ért el súlylökésben.

Októberben, a Békés Megyei Kormányhivatal által megrendezésre kerülő Pályaválasztási Vásáron Békéscsabán, a nyolcadikosok is kereshették a továbbtanulás lehetőségét, mint ahogy a hatodikosok számára lehetőséget biztosít az intézmény, a saját gimnáziumban való továbbtanulásra, a 6 évfolyamos képzésben. Utóbbi kapcsán, játékos ismerkedő délutánon vehettek részt a hatodikos tanulók a gimnáziumban.

A békési Kolbász Vigalmon két csapattal is gyúrt a felső, a Kindli János által koordinált alkotópályázaton pedig szép eredményeket értek el: Oláh Míra 5. c és Szabó Nóra 6. c osztályos diákok, az 1. helyen végeztek rajzukkal.

Izgalmas órák, „babnevelde” az ötödikesekkel, diákönkormányzati tisztasági verseny, és színházlátogatás is színesítette az őszt.

A Refi felsőben, valóban zsong a diákélet ….

Arató Tamás DÖK patronáló



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu