Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

„ A Kinder Joy of Moving - A mozgás öröme” című pályázat

2019-2020-as tanévben Belleli Julianna pályázott az akkori osztályával, majd megnyerte a továbbjutást. Mivel a megvalósítás a Covid miatt a következő tanévre tolódott, és a résztvevők 3-4. osztályos tanulók lehettek csak, ezért átadta a lehetőséget nekem és az akkor negyedikes osztályomnak.

2021.11.03.


Image

A 2020-2021-es tanév januárjától kezdődően egészen májusig 2 hetente emailben kaptam meg az elvégzendő feladatokat, melyeket általában rajzokkal, videóval dokumentálva kellett visszaküldeni.  Különböző nemzetek sportjait, táncait kellett megismerni, kipróbálni és levideózni; táncos koreográfiát is kellet készíteni! Az online oktatás alatt sem szakadt meg a folyamat, a szülők is bevonásra kerültek. Az általam elküldött feladatokat otthon végezték a gyerekek, a szülők levideózták, visszaküldték nekem, én pedig továbbítottam a szervezők felé elbírálásra.  Minden feladatot izgatottan, nagy lelkesedéssel végeztek a gyerekek, s mindig nagyon várták a következő két hét kihívásait. Májusban, az utolsó feladat elküldése után izgatottan vártuk az eredményt, mert a nyereményből tornaterem felújításra, vagy tornatermi eszközök vásárlására lehetett pénzjutalmat nyerni.

A sok munka meghozta gyümölcsét. Az országból 64 iskola közül  a SZKIRG Rákóczi utcai alsó tagozatának akkor 4. a osztályos tanulói  2. helyezést értek el.

Nyereményünk 900000 Ft, melyet tornatermi eszközök vásárlására fordítunk, gazdagítva a Rákóczi utcai alsó tagozat tornatermének felszerelését. (Mivel már ezek a gyermekek a felső tagozaton tanulnak, nem élvezhetik ezeket az eszközöket, ezért a nyereményből személyre szóló jelképes sportszert kapnak.)

Ladányi Anita



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu