Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Intézményünkben évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra

A felső tagozaton három éve a Református EGYMI biztosítja e tevékenység szakmai hátterét a bemeneti szűréstől kezdve a gazdagító programok kidolgozott tananyagán keresztül a programzárást követő hatásvizsgálatig.

2021.01.28.


Image

A foglalkozásokat a Szegedis tanárok tartják a tehetségkoordinátoruk iránymutatásai, segítő közreműködése mellett. A 2020/21-es tanévben már 9 csoportban, „tehetségműhelyben” zajlik a munka. Angol nyelv, matematika, történelem, magyar irodalom és informatika tantárgyakból választhattak a tanulók.

2020. december 10- én érdekes eseményre került sor a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Szánthó Albert utcai felső tagozatán.

A Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Országos Értéktermő Tehetségközpontja szervezett egy országos konferenciát, amelyre meghívást kapott a Szegedi 5. és 6. osztályos diákjaiból álló diákcsoport is. A diákok az iskolában évek óta működő történelem tehetséggondozó program résztvevői, akik Balog Vilmos magyar- történelem szakos általános iskolai tanár irányításával ismerkednek a történelem rejtelmeivel. A gyerekeket Gion Valéria és Kis Ákosné tehetségkoordinátorok fogadták az iskola média termében, s vezetésükkel vehettek részt a programban.

Az ÉRTED – Országos Tehetséggondozó Találkozó a vírushelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, online formában zajlott. Az országban 12 helyszínen jelentkeztek be a tehetségkoordinátorok, a tehetségműhelyeket vezető pedagógusok, valamint a programban résztvevő gyerekek.

A konferencia első részében a pedagógusok mutatták be intézményüket, az ott zajló tehetséggondozó munkát, s osztották meg egymással tapasztalataikat az értéktermő tehetségműhelyekkel kapcsolatban.

A program második részében a diákoké volt a fő szerep. Bori Judit főigazgató asszony köszöntője és áhítat beszéde után az egyes helyszíneken lévő gyerekcsapatok vidáman, önfeledten merültek bele a játékba, miközben elkészítették saját gondolattérképüket a TEHETSÉGről. A gondolattérképek segítségével minden csoport elmondhatta a digitális térben a véleményét a tehetségről, a kivetítőn nyomon követhették társaik előadását is. Nagyon ügyesen alkalmazkodtak a tanulók az új helyzethez, bátran álltak a kamera elé, s ismertették munkájukat.

Ezt követően jutalomban is részesültek a konferencia résztvevői. A Fővárosi Nagycirkusz Tündértánc- Nővarázs című előadására kaptak meghívót, melyet a következő nap délutánján nézhettek meg az online térben.

Diákjaink örömmel fogadták a feladatot, lelkesen vetették bele magukat a gondolattérkép készítésébe.

Januártól új lehetőséggel is bővül a felső tagozaton a tehetséggondozó munka. Minden hónap csütörtökjén Tehetség Tréningre várják a gyerekeket a tehetségkoordinátorok, ahol játékos formában fejleszthetik képességeiket a résztvevők.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu