Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Fenntarthatósági Témahét a Refi-ben

A Szegedi Kis István Református Általános Iskola Petőfi utcai alsó tagozata idén is csatlakozott az április végén szervezett, országos Fenntarthatósági Témahét programjaihoz.

2018.05.28.


Image

Az 1. korcsoportos diákok a „MIT MESÉL A TERMÉSZET?” témakör megvalósítása során a Tizenkét hónap című újgörög népmese feldolgozásával, a hónapokkal, évszakokkal ismerkedtek játékos foglalkozásokon. A kicsik naptárat is készítettek, melyeket az adott hónapra jellemző illusztrációkkal láttak el.

A 2. korcsoportosok témája a „PIACON VAGY SZUPERMARKETBEN?” címet viselte, melynek keretében a tudatos vásárlói szokások kialakítása, a fogyasztói kultúra fejlesztése, és a tudatos kritikus fogyasztói magatartás kialakítása és fejlesztése „került terítékre” …

A projekt célja az volt, hogy elgondolkodjanak a gyerekeket, hogy ők is képesek sok mindenen változtatni egyszerűen azzal, hogy a vásárlásaik során döntéseket hoznak.

Az osztályok ellátogattak a helyi piacra és egy szupermarketbe, ahol megvizsgálták a megvásárolható élelmiszereket, azok származási helyét, árát, összetételét.

Délutáni programként helyi őstermelőktől vásárolt friss zöldségeket kóstolhattak házi zsíros kenyérrel, mindenki nagy örömére.

A témahét során a tavalyi tanévben kialakított iskolai tankertbe minden osztály magokat, hagymákat és virágokat ültetett. Ezt is természetesen a fenntarthatóság jegyében művelik, hogy gyönyörködhessenek a kikelt növényekben, termésekben, és hogy egy részét akár el is fogyaszthassák.

A szervező tanítók remélik, hogy a tartalmas, feladatokkal teli hét élményei sokáig megmaradnak a gyerekek számára, és tudatosabban fogják alakítani környezetüket a jövőben!

A Petőfi utcai alsó tagozat munkaközössége



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu