Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Elbúcsúzott Katona Gyula a gyülekezetétől

Január 2-án, a vasárnapi istentisztelet keretében köszönt el Katona Gyula a békési reformátusoktól, akiket több mint 27 évig pásztorolt.

2022.01.02.


Image

A távozó vezető lelkész a 33. zsoltár alapján végezte az igehirdetési szolgálatot, ilyen minőségében utoljára. „Isten megmentő stratégiája a gondviselő szeretetébe van kódolva” – mondta Katona Gyula az igehirdetésében. Kifejtette: a gyülekezet hálaadással tekint vissza az eltelt időszakra, amely egyúttal bizakodással is néz a jövőbe, így haladhat a megszentelődés útján. Az istentiszteleten szép számmal voltak jelen a gyülekezet tagjai és Katona Gyula tisztelői. 

Katona Gyulát a békési reformátusok presbitériuma nevében Gellén János köszöntötte, aki megköszönte neki azt a munkát, amit az egyházközségért végzett. Molnár Máté a tanítvány és utód hangján mondott köszöntet elődjének, akitől mindent megtanult az elmúlt években a gyülekezetvezetés témakörében. Katona Gyula megköszönte a kedves szavakat, de jelezte: nem búcsúzik, hiszen a városban marad, a gyülekezet tagja lesz továbbra is. 

Mint ismert, november végén Molnár Máté személyében új vezetőt választottak a békési reformátusok, akit december 18-án iktatott be tisztségébe dr. Fekete Károly, a tiszántúli református püspök. 



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu