Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Pályaorientációs nap a Gimiben

2018. december 15-én a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium középiskolás diákjai számára Pályaorientációs napot szerveztünk. A program célja az volt, hogy segítséget nyújtsunk tanulóinknak az érettségi vizsga utáni elhelyezkedésben.

2018.12.18.


Image

A rendezvényt Palatinus Pál igazgató úr nyitotta meg, aki felhívta a tanulók figyelmét az előttük álló döntés fontosságára, a felelősségteljes pályaválasztásra, majd Dr. Malatyinszki Szilárd tájékoztatta a diákokat az érettségi vizsga utáni továbbtanulási lehetőségekről, a felvételi pontszámítás rendszeréről. Ezt követően a 9-10. évfolyam tanulói képességtesztet írtak, amit a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai kiértékeltek. A teszt célja az volt, hogy tanulóink megismerjék lehetőségeiket, és választani tudjanak a képességeiknek leginkább megfelelő továbbtanulási lehetőségek, illetve életpályák között.

A 11-12. évfolyamos diákok kisebb csoportokba szerveződve végigjárták a különböző helyszíneket, ahol a meghívott felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok bemutatták képzési kínálatukat, megismertették tanulóinkat a náluk folyó oktató-nevelő munkával. Vendégeink között köszönthettük azEötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE), a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar (Szarvas), a  Kodolányi János Egyetem (Orosháza), a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Gyulai Szakképzési Centrum, a Békéscsabai Szakképzési Centrum, a Marzek Kner Packaging Kft. (nyomda), a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, a Békés Megyei Kormányhivatala Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, valamint a Békés Megyei Önkormányzat Egészséges Békés Megyéért Alapítvány képviselőit, előadóit.

Bízunk benne, hogy a program új lehetőségeket, motivációt, pozitív élményt nyújtott diákjaink számára, segítve őket a megfelelő döntés meghozatalában.

Dr. Pataki Ágnes, gimnáziumi intézményegység-vezető



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu