Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Érettségi a Gimnáziumban

A koronavírus járvány és a kihirdetett veszélyhelyzet jelentősen átalakította mindennapjainkat, így az idei érettségi vizsgákra való felkészítés menetét és a vizsgák lebonyolítási rendjét is.

2020.07.03.


Image

2020. március 16-án digitális térbe helyeződött át a tanítás és kezdetét vette a tantermen kívüli digitális munkarend. Szem előtt kellett tartanunk, hogy ezekben a nehéz hetekben és hónapokban folytatnunk kellett a tananyag megtanítását, diákjaink fejlesztését, de a hagyományos eszközökkel és a mindennapos találkozással, a megszokott közvetlen kommunikációs formákkal nem élhettünk. Különösen igaz volt ez az érettségi vizsgákra jelentkező diákok felkészülése, felkészítése esetében, hiszen a fokozatosság elvét követve a felkészítés utolsó hat hetét kellett új módszerekkel és eszközökkel megvalósítani. A 2020 tavaszi érettségi vizsgaidőszakban szóbeli vizsga kizárólag azon tantárgyak esetében volt lehetséges, amelyeknek középszinten csak szóbeli vizsgarésze van (pl. hittan), valamint szóbeli vizsgát kellett szervezni testnevelés tantárgyból. A vizsgák lebonyolítása során fokozott figyelmet fordítottunk a biztonságra és az érintett vizsgázók, illetve pedagógusok egészségének védelmére.

Az érettségi eredményeket látva elmondhatjuk, hogy az akadályokat sikerrel vették mind a vizsgázók, mind az őket felkészítő pedagógusok.

Emelt szintű érettségi vizsgát tettek az alábbi tanulók:

Angol nyelv: Balázs Norbert, Balog Ákos, Balog Csaba Vilmos, Balog Gábor, Berczi Alexandra, Flóra Enikő, Kabai Erik István, Lisztes Gréta, Szegedi Ruben Lajos, Szántó Erika Vivien (felkészítő tanáruk D. Nagyné Kecskeméti Nóra); biológia: Horváth Viktória (felkészítő tanára Dr. Soósné Dr. Héjja Gyöngyi); informatika: Anka Bálint Kristóf, Sólyom Bernadett, Varga Laura Tímea (felkészítő tanáruk Fölker Csaba); kémia: Bimbó Levente Péter (felkészítő tanára Dr. Soósné Dr Héjja Gyöngyi); matematika: Biro Krisztina, István Bettina Dalma, Tobai Zsolt (felkészítő tanáruk Kovácsné Lipcsei Andrea); testnevelés: Cseke Csaba Sándor, Csige Norbert, Kocsor Tímea (felkészítő tanáruk Békési Rita); történelem: Balog Gábor, Balog Sára (felkészítő tanáruk Dr. Pataki Ágnes), Maczik Róbert, Szilágyi Gábor (felkészítő tanáruk Mucsi András).

Komplex angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezik Balog Gábor, Balog Ákos, Balog Csaba Vilmos, Berczi Alexandra, Kabai István Erik, Lisztes Gréta, Szegedi Ruben Lajos. Balázs Norbert komplex angol felsőfokú nyelvvizsgával büszkélkedhet. Komplex német középfokú nyelvvizsgával rendelkezik Bimbó Levente Péter, Maczik Róbert és Szilágyi Gábor.

A nyelvvizsga bizonyítványok száma és az emelt szinten érettségizett tanulók aránya a középiskolák rangsorolásánál kiemelt szerepet játszik, valamint felsőfokú továbbtanulás esetében plusz pontot jelentenek a jelentkezők számára.

Ezekért a szép eredményekért köszönet illeti az érintetteket, hiszen a sikeres nyelvvizsgák és érettségi vizsgák mögött több éves kitartó pedagógiai és tanulói munka áll.

Dr. Pataki Ágnes gimnáziumi intézményegység-vezető



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu