Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

A bíróságon jártak a végzős gimnazisták

Október 17-én a Békési Járási Bíróság nyílt napját kihasználva a református gimnázium két végzős osztálya felkereste őket, hogy megismerkedjenek velük.

2018.10.19.


A járási bíróság vezetője, dr. Virág Veronika bírónő köszöntötte a megjelent gimnazistákat, majd dr. Rostás Edit Kincső bírósági fogalmazó számolt be a tevékenységükről. Mint elmondta, a bírósági szervezet Magyarországon átalakult, és 112 járásbíróság jött létre. A legtöbb ügy itt indul, ide tartozik. A közigazgatási és munkaügyi bíróság Gyulán székel. A megyei bíróság neve törvényszék, ez másodfokot jelent. Hazánkban öt ítélőtábla van, ezek regionális bíróságok, a mi térségünk Szegedhez tartozik. A legfelső szint a Kúria, amely korábban a Legfelső Bíróság nevet viselte. A szakember ismertette a bíróság munkáját, kitért a jogsértések formáira, esetleges következményeire, majd a bírósági eljárás menetét mutatta be a vendégeknek. Szó esett a tanúvallomásokról, kötelességekről, ügyészségről, eljárási díjakról is. A látogatás végén lehetőség volt egy pert „eljátszani”.

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium nagyon fontosnak tartja azt, hogy a gimnazisták sokoldalúan képzett emberként hagyják el az intézményt, ezért számos társadalmi szervezethez, intézményhez ellátogatnak, hogy megismerkedjenek a munkájukkal.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu