Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Szülői tájékoztató

A tanulók körében igazolt Covid fertőzés esetén alkalmazható járványügyi eljárásrendről

2022.01.18.


Image

A Kormány döntése alapján az Emberi Erőforrások Minisztere a VIII/2769-1/2022/KOHAT számú határozatában módosította a Járványügyi eljárásrendjét a köznevelési intézményekben.” A döntés értelmében 2022. január 15. napjától az eddig a 7-12. évfolyamon alkalmazott eljárásrendet kell alkalmazni az 1-6. évfolyamokon is. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy iskolai tanuló esetében COVID-19 fertőzés igazolódik, a fertőzött tanuló a járványügyi protokollnak megfelelően 7 nap karanténba kerül, amely 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek. Három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe.---- erről a COVID-19-cel fertőzött tanuló kezelőorvosa/házi orvosa dönt --- Az érintett osztályban, tanulócsoportban folytatódik a jelenléti munkarend szerinti nevelés - oktatás azon tanulók számára, akik oltottak. A fertőzöttel kontaktszemélynek minősülő, nem oltott tanulók 5 napra karanténba kerülnek, számukra ezen idő alatt az intézmény gondoskodik az előre haladásához szükséges információk (így különösen a feldolgozott tananyag, a házi feladat) megküldéséről.” A kontaktszemélyekről/tanulókról az intézmény igazgatója jogosult dönteni. Ki minősül kontaktszemélynek/tanulónak? Az igazolt Covid fertőzött tanuló előtte, mögötte, jobbról - ballról mellette ülő nem oltott osztálytársa. A kontaktszemélynek nyilvánított tanuló szülőjét/gondviselőjét Igazgatói határozatban is értesítem.

A fentiek értelmében egész osztályra vagy telephelyre / teljes iskolára továbbra is csak és kizárólagosan az Operatív Törzs rendelhet el tantermen kívüli, digitális munkarendet.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy az intézmény honlapján is megtalálható Intézményi Járványügyi protokollunkat továbbra is maradéktalanul tartsuk be!

Önmagunk, gyermekeik, tanulóink egészsége védelmében kérem megértő, támogató együttműködésüket.

 

Tisztelettel: Palatinus Pál, igazgató

Békés,2022. 01. 18.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu