Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Szép eredmények a Megyei Angol Retorikai Versenyen

Iskolánk három gimnazista tanulója, Almási-Nagy Kinga (9/A), Rigler Ivett (10/A) és Kovács Dominik (10/A)megmérettette magátmárcius 21-én délelőtt a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban megrendezett megyei retorika versenyen.

2019.03.26.


Image

Diákjaink a környezetvédelem különböző területeire összpontosítottak. Kinga és Ivett a Föld túlnépesedésből adódó nehézségekre, az éhezésre és a pazarlásra, a táplálék ésszerűbb felhasználására és jövő generációjának felelősségére hívta fel a hallgatóság figyelmét. Dominik pedig környezettudatosságra ösztönzött mindenkit, kihangsúlyozta,hogy mennyire fontos környezetbarátnak lenni a 21. században, hogy mennyire szükséges takarékoskodni a villamos energiával, vízzel, hogy használjunk környezetbarát tisztítószereket.

A prezentáció természetesen angol nyelven folyt.  Fiataljaink ügyesen használták a Prezi-ben vagy PowerPoint-ban elkészített diasorozataikat előadásuk során. Mind tartalmilag, mind nyelvhasználat és nyelvhelyesség tekintetében dicséretesen szerepeltek.

Rigler Ivett teljesítményét a zsűri a jól elkészített prezentáció és az előadás összhangja miatt kiemelte és 2. helyezéssel, ill. értékes ajándékkal jutalmazta.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@szkirg.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Taróné Tyukodi Anikó
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Tyukodi Marianna
Telefon: 66/411-867