Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Polgár Lajos Emlékverseny a Gimiben

2018. december 1-jén rendezte meg a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a Polgár Lajos Emlékversenyt.

2018.12.18.


Image

2018. december 1-jén rendezte meg tizenkettedik alkalommal a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium egykori igazgatója és matematika-fizika szakos tanára emlékére a Polgár Lajos Emlékversenyt. A verseny elsődleges célja a tudomány, a tudás népszerűsítése, megszerettetése. A vetélkedőn nyolc intézmény diákjai mérték össze tudásukat. A házigazda intézmény mellett a békési dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, a szintén békési Reményhír Intézmény, a gyulai Magvető Református Általános Iskola, a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola, és az orosházi Székács József Evangélikus Általános Iskola, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona, valamint a Kunmadarasi Református Általános Iskola és Óvoda képviseltette magát. A 163 tanuló 6 szekcióban (matematika, történelem, angol nyelv, német nyelv, rajz és természet ismeret) mérhette össze tudását. A versenyen 5-6. és 7-8. évfolyamos diákok vettek részt. A matematika és a természet ismeret terület kivételével a jelentkezőknek előzetes feladatokat kellett megoldaniuk, amelyekben az idén is nagyon színvonalas munkák születtek. A tanulókat és a pedagógusokat megmozgató rendezvényen szép eredmények, kellemes emlékek és új barátságok születtek. Örömmel tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre több érdeklődő látogat el és regisztrál erre az emlékversenyre.

Dr. Pataki Ágnes gimnáziumi intézményegység-vezető



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu