Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Pályaválasztási kavalkád a Gimiben

2019. december 7-én a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium középiskolás diákjai számára Pályaorientációs napot szerveztünk.

2019.12.09.


Image

A program célja az volt, hogy segítő kezet nyújtsunk a diákoknak az érettségi vizsga utáni továbbtanuláshoz, ezáltal is eligazítva őket a felsőoktatási intézmények, kínálkozó álláslehetőségek kavalkádjában. A rendezvényt Palatinus Pál igazgató úr nyitotta meg, aki felhívta a tanulók figyelmét az előttük álló döntés fontosságára, a felelősségteljes pályaválasztásra. Kitért arra, hogy a munkáltatók körében végzett felmérés alapján a leendő munkavállalókkal szemben új elvárásként jelent meg az érzelmi intelligencia és viselkedés kultúra. A felmérésből az is kiderült, hogy az alkalmazható számítógépes ismeretek, a kommunikáció képes idegen nyelvi ismeretek nem csak az értelmiségi pályákon jelenik meg igényként, hanem valamennyi munkáltató elvárt készségként, képességként fogalmazza meg a leendő munkavállalóival szemben. A megnyitót követően a 10-12. évfolyamos diákok kisebb csoportokba szerveződve végigjárták a különböző helyszíneket, ahol a meghívott felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok bemutatták képzési kínálatukat, megismertették tanulóinkat a náluk folyó oktató-nevelő munkával. Vendégeink között köszönthettük a kecskeméti Neumann János Egyetem, az orosházi Kodolányi János Egyetem, a Gál Ferenc Főiskola szarvasi Pedagógiai Karának, a békéscsabai Gazdasági Karának, a gyulai Egészség – és Szociális Tudományi Karának előadóit, valamint a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, a Békéscsabai Szakképzési Centrum, a Marzek Kner Packaging Kft. (nyomda), a Honvédség és a Rendőrség képviselőit.

Ugyanezen a napon a 8. évfolyam tanulói képességtesztet írtak, amit a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai kiértékeltek. A teszt célja az volt, hogy tanulóink megismerjék lehetőségeiket, és választani tudjanak a képességeiknek leginkább megfelelő továbbtanulási lehetőségek, illetve életpályák között.

Bízunk benne, hogy a program új lehetőségeket, motivációt, pozitív élményt nyújtott diákjaink számára, segítve őket a megfelelő döntés meghozatalában.

Dr. Pataki Ágnes, gimnáziumi intézményegység-vezető



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu