Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Ösztöndíjasok a Refiből (2. rész)

Szász Fanni, a 11.B osztály tanulója a Békés Város Önkormányzata által kiírt, évi 100 ezer forintos tanulmányi ösztöndíj nyertese, pedagógus pályára készül.

2020.01.27.


Image

A Szegedi Kis István Református Gimnázium tizenegyedikes tanulója Szász Fanni, aki édesanyjával születése óta Békésen él. Intézményünk általános iskolájába járt, végig kitűnő és jeles tanuló volt, a hatodik év elvégzése után az osztály többségével hat évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezett. Nem bánta meg, sokkal több lehetőségük van az érettségire való felkészülésre. Fanni előnynek tartja azt, hogy iskolánk gimnáziumi tagozata kellően családias ahhoz, hogy mindenki mindenkit ismerjen, így pl. ha bemegy a titkárságra, nem kell mondania a nevét, hanem rögtön tudják, hogy ki kicsoda és melyik osztályba jár. „A tanárok barátságosak és törődnek velünk, olyan ez az iskola, mintha a második otthonunk lenne. 11 éve járok ebbe a közösségbe, ahol szinten mindenki együtt tanul az első évfolyamtól kezdve. Összetartunk és segítjük egymást, és az osztályfőnökünk is nagyon rendes velünk, szeretjük őt” - mondja az ifjú hölgy. Történelem és biológia fakultációra jár a még sikeresebb érettségi érdekében. Pedagógus pályára készül, tanító néni szeretne lenni. Szegeden vagy Szarvason tervezi a továbbtanulást. Ehhez szükség van néhány dologra: az ösztöndíj összegét nyelvvizsgára való felkészülésre és a jogosítvány megszerzésére fordítja. Szabadidejét nagyrészt tanulással tölti, komolyan veszi a készülést a sulira. A félévi bizonyítványa is jól sikerült. Iskoláját bátran tudja ajánlani minden továbbtanulni szándékozónak.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Tyukodi Marianna
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu