Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Ösztöndíjasaink a Refiben (I.)

A Békési Református Egyházközség által kiírt tanulmányi ösztöndíj-pályázat egyik nyertese Szántó Erika Vivien, aki jelenleg gőzerővel érettségi vizsgára készül.

2020.01.21.


Image

Szántó Erika békési gimnazista, aki az általános iskolát intézményünkben, a Rákóczi utcai alsó tagozaton és a Szánthó Albert utcai felső tagozaton végezte. Mint megtudtuk tőle, angol és spanyol nyelvből, valamint történelemből és matematikából jeleskedett. Spanyolból az egyik legjobb az iskolában. Szorgalma példaértékű, tanárai is elismeréssel nyilatkoztak róla. Tavaly előre hozott középszintű érettségi vizsgát tett angol nyelvből, amely 75%-os lett, most emelt szinten szeretne angolból érettségizni, valamint a napokba adja be a jelentkezését a nyelvvizsgára. Közösségi személy, az osztály egyik mozgatója, a templomi szolgálatokban is mindig részt vállal. Tanárai és diáktársai is számíthatnak rá. Általános iskolában jó sportoló volt, rendszeresen versenyzett. Jelenleg érettségire készül, tavasszal a választott tantárgya az informatika lesz. Bár korábban a jogi képzést fontolgatta, most közgazdász szeretne lenni, Békéscsabán szeretne diplomát szerezni, majd tervei szerint Szolnokon vagy Szegeden folytatná a tanulmányait. Arra a kérdésre, hogy miért jött ide, azt mondta, hogy ismerte a tanárokat, ha más nem, látásból. Nem csalódott: jó osztályközössége van és a tanárok nagyon segítőkészek, segítenek a felkészülésben. A Békési Református Egyházközség Igazgatótanácsa a teljesítménye alapján évi százezer forintos ösztöndíjban részesítette.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu