Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Nyílt nap a gimiben

2022. szeptember 28-án került megrendezésre a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium középiskolai intézményegységének első nyílt napja

2022.09.28.


Image

Az érdeklődő diákokat, kísérőket, szülőket Dr. Pataki Ágnes általános igazgatóhelyettes asszony tájékoztatta az intézmény középiskolai képzési kínálatáról. A tájékoztatóban elhangzott, hogy a középfokú oktatást gimnáziumi és technikumi képzés keretei között valósítják meg. A jelentkező diákok a gimnáziumi képzésen belül hat, illetve négy évfolyamos gimnáziumi osztályok közül választhatnak (általános tantervű gimnáziumi osztály, köznevelési típusú sport iskolai osztály). A gimnáziumi képzés célja az általános műveltség megalapozása, a sikeres érettségi vizsgákra/nyelvvizsgákra való felkészítés, valamint a felsőfokú továbbtanulás támogatása. Az intézményben a gimnáziumi képzés mellett 5 éves technikumi képzés is folyik gazdálkodás és menedzsment ágazatban, ahol pénzügyi- számviteli ügyintézői szakképesítés szerezhető. Az igazgatóhelyettes asszony tájékoztatója után Nagytiszteletű Kicska László Miklós intézményi lelkész, ifjúsági lelkész tájékoztatta az érdeklődőket a középiskolai hitéletről.

A tájékoztatók után az érdeklődő diákok az alábbi helyszíneken nyerhettek bepillantást az iskolában folyó nevelő, oktató munkába: „barangolás a matematika és fizika világában”, „szakmai műhely a pénzügyi tudatosság jegyében”, „a sport öröme és szeretete”, „játokos angol nyelvtanulás”.

Bízunk abban, hogy az érdeklődő diákok, látogatók hasznos információkkal, kellemes élményekkel távoztak intézményünkből és a következő tanév elején már, mint „Szegedis” diákok térnek vissza az iskola falai közé.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu