Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Miért jó refis diáknak lenni? – Tóth Zoltán (12.B)

Egyetemre készül és középiskolai tanár szeretne lenni Tóth Zoltán, a végzős refis gimnazista, aki szerint a tanárai meghatározó szerepet játszanak az életében és a jövőbeli tervei alakításában.

2018.11.23.


Image

A 18 éves fiatalember Békésen él a családjával, és immár 12 éve a Szeged Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulója. Háromtagú család legkisebb gyermeke, így a nővérei és édesanyja példájából sokat tanult.

Amikor végzett az óvodával, már megtetszett neki az iskola légköre és hangulata. Tetszik, hogy az iskola jól fel van szerelve és a tanárok kedvesek. Amikor felső tagozatos lett, nagyon tetszett neki, hogy nem kisgyerekként kezelte az iskola, hanem megpróbált a gimnáziumi életre nevelni, és minél inkább felnőttnek tekinteni. A családja baptista hátterű, és ez is közrejátszott az iskolaválasztásban. Akkoriban ez volt az egyetlen egyházi fenntartású intézmény. Az iskolában töltött évei során rendkívül sokat tett hozzá a személyiségéhez az iskolában folyó hitéleti képzés. Komoly erkölcsi alapokat fektetett le, amelyre az elég életét alapozhatja. Ebben segítségére volt a komoly református elkötelezettségű osztályfőnöke, Gellénné Körözsi Eszter. Az iskolában legjobban a pedagógusokat szereti, mert mindenki kedves és bizalommal lehet hozzájuk fordulni, meg lehet velük beszélni mindent. Az iskolán kívüli tevékenységet is segítették. Szabadidejében szívesen kosárlabdázik és olvas. A kosárlabda szeretetét Békési Rita tanárnő alapozta aki, aki szakértelmével is energiájával az edzéseivel megszerettette vele a sportot. A szeptemberben indult média műhely oszlopos tagja. Mint mondta, ez az intézmény egyik legjobb fejlesztése az utóbbi időben, sok kreatív embert gyűjtött össze. Tóth Zoltán jelenleg egyetemre készül: Szegeden történelmet szeretne hallgatni a bölcsészkaron. Emellett a távlati terve, hogy informatikatanár is legyen. Mint mondta, a tanárai inspirálták a pályaválasztásban. „Minden döntés előtt álló szülőnek és diáknak is nagyon tudom ajánlani a Refit.”



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu