Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Kedden helyezik végső nyugalomra volt munkatársunkat

2020. szeptember 29-én, kedden fél tízkor lesz Pocsaji Ildikó, iskolánk volt tanára, kollégiumvezetője és igazgató-helyettese temetése református szertartás mellett a katolikus temetőben, ahol a családi sírboltban helyezik örök nyugalomra.

2020.09.23.


Image

Pocsaji Ildikó 1965. október 9-én született. Békésen járt általános iskolába, itt ismerkedett meg a zene alapjaival is. Középiskolai tanulmányait Szegeden művészeti iskolában végezte. Ezt követően Budapesten tanult és élt. Ének-zene szakos tanári diplomát szerzett Egerben, zongorát oktatott egy budai iskolában, de az ingatlanüzletben is dolgozott. 2002-ben hazaköltözött szeretett szülővárosába. A helyi református iskola tanára, kollégiumának vezetője lett, ezzel párhuzamosan a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben is óraadó volt. Egy ideig igazgatóhelyettes volt. 2012-ben átvette a békéscsabai színi tanoda vezetését, a megyében elsőként mesterpedagógusi diplomát szerzett. Szakértőként dolgozott haláláig. 2015-2019 között Vésztőn, 2019-től Csorváson tanított. Békés város kulturális életének fontos és színes alakja volt. A városi színjátszó kört vezette, sokan nála szerették meg a színház világát. Több tanítványa ebben a szakmában dolgozik. 2010-2014 között városi képviselő volt. Az Ügyrendi és az Oktatási Bizottság tagjaként dolgozott. 2014-ben nem nyert új mandátumot, de a képviselő-testület megválasztotta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjának. Hosszú éveken keresztül a Békési Férfi Kézilabda Kft. felügyelőbizottsági tagja is volt. Fáradhatatlanul szervezte a testvértelepülési kapcsolatokat. A mostani önkormányzati ciklusban a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság tagjaként kamatoztatta a tudását. A halál hirtelen, szeptember 20-ra virradó éjjel ragadta el. Távozásával minden téren hatalmas űrt hagy maga után.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu