Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Ismét gombot avattak a refisek

Február elsején tartotta hagyományos gombavató ünnepségét a Szegedi Kis István Református Gimnázium. A két és fél órás ünnepséget az intézmény a hagyományoknak megfelelően a békési kulturális központban tartotta.

2019.02.15.


Image

A meghitt estén megkapták a zöld gombot a református gimnázium végzős diákjai: a 12.A osztály 27, a 12.B osztály 18 tanulója. A zöld gomb emlékeztet a május-június hónapban esedékes érettségi vizsgára, arra, hogy még meg kell érni a végzősöknek. A diákokat köszöntötte Izsó Gábor, Békés város polgármestere is, aki elmondta, hogy idén ötven éve ő is hasonló élményekkel gazdagodott, mint a most színpadon állók. A búcsúzó osztályok nevében Gellénné Körözsi Eszter, a 12. B osztályfőnöke elmondta: a végzősök számára majd évek múlva kristályosodik ki, hogy mit jelentett „Szegedis gimnazistának” lenni, mert most még csak a kötelmeket látják, de hosszú távon jó befektetés volt ide járni, ezt meg fogják látni. A másik osztályfőnök, Gólyáné Zima Adrienn lapunk kérésére elmondta, hogy hosszú, nehéz, rögös út vége a gombavató, de mégis lelkileg felemelő pillanatok összessége. Számos olyan pillanatnak lehettünk tanúi, amelyek mosolyra fakasztottak vagy éppen könnyet csaltak a szemünkre.

A református gimnázium hagyománya az, hogy komoly és egyúttal humoros ünnepséget tartanak február elején, és itt mindenki büntetlenül elmondhatja a színpadi produkciókban, hogy mit gondol az iskoláról. Kisgyerekből felnőtt lett, és ezen az estén a szülőkben is tudatosodik ez. Ezt jelképezi a két kivetített fotó: a gyermekkori és a ballagási tablókép. Az első félév lezárása után a diákjaink ráfordulnak az érettségis félévre. A gombavató a búcsú, köszönet és a vizsga időszakának nagy ünnepe a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu