Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Ifjúsági lelkész foglalkozik a református gimisekkel

Molnár Máté, a Békési Református Egyházközség ifjúsági lelkésze ettől a tanévtől hétfőtől szerdáig a református gimisek rendelkezésére áll. Terveiről az alábbiakban nyilatkozik:

2018.09.19.


Image

„A Szegedi Kis István Református Gimnáziumban a diákjaink tanítása és nevelése mellettnagy figyelmet fordítunk a lelki egészségük megőrzésére is. Iskolánkban pszichológus, valamint gyermekjóléti szakember is dolgozik, azonban református szellemiségünkhöz híven a tanulók hitéletének fejlődése, építése is fontos számunkra.

A hétkezdő Istentiszteletek, reggeli rövid igemagyarázatok, a diákoknak szóló délutáni hitmélyítő és önismereti alkalmak, valamint a kimondottan pedagógusoknak szóló bibliai foglakozások az elmúlt években az tanév hétköznapjainak részeivé váltak. Azonban folyamatosan arra törekszünk, hogy az itt tanuló diákjainknak ne csak tudásban, hanem lelki és érzelmi szempontból is olyan stabilitást adhassunk, amellyel könnyebben helyt tudnak majd állni a „nagybetűs életben”.

Ebben a tanévben megújult rendszerben kezdődhetett el a lelkészi munka iskolánkban. Úgy gondolom, hogy a lelkészi szolgálat nem működhet jól kapcsolatok nélkül. Ehhez minőségi időre, nyitottságra és kölcsönös bizalomra van szükség. Idéna lelki alkalmak szervezése és megtartása mellett, célul tűztem ki a személyes kapcsolatok építését, valamint a még összetartóbb „Szegedis” közösség megteremtését.

Az előttünk álló tanév nagy feladata az, hogy minden egyes gimnazistánkkal személyesen is megismerkedjek. Ezt a kapcsolatrendszert tanítási időn belül, egyéni illetve páros beszélgetésekkel igyekszem megalapozni.

Úgy gondolom, hogy az ifjúsági lelkészi feladatkör kiépítése azonos azzal, amikor valaki hidat kezd el építeni. Nekem is az a célom, hogy hidat képezzek iskolánk református szellemisége és az itt tanuló diákok, a pedagógusok és a tanulók, Isten igéje és az emberek közé. Ebben látom szolgálatom legfontosabb feladatát.”

Molnár Máté ifjúsági lelkész



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu