Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Háy János Békésen

A Békés Városi Püski Sándor Könyvtár szervezésében városunkba látogatott 2021. szeptember 22-én a magyar kortárs irodalom egyik legjelentősebb képviselője, Háy János. Az élményekben gazdag előadáson intézményünk 11.B osztályos tanulói is részt vettek.

2021.10.01.


Image

Az író-olvasó találkozó középpontjában a szerző legújabb műve, a „Mamikám” bemutatása állt, amely az irodalomkritikusok szerint is egyedinek számít témáját és narratíváját tekintve a magyar kortárs irodalomban.

A számos irodalmi díjjal kitüntetett író-költő a kötetlen beszélgetés során iskolánk 11. B osztályos tanulóinak kérésére megosztotta véleményét a kötelező olvasmányokkal és az iskolai irodalom oktatással kapcsolatban. Ezzel a témával a „Kik vagytok ti? Kötelező magyar irodalom” című könyvében korábban részletesen foglalkozott.  

Háy János 1960-ban született Vámosmikolán. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen végezte, orosz-történelem szakon diplomázott. A tanári pályát néhány év tanítás után elhagyta, az 1990-es évek elejétől szerkesztőként, majd íróként és költőként tevékenykedett. Művei a legolvasottabb kortárs művek közé tartóznak, irodalmi munkássága iránti érdeklődést mutatja az is, hogy könyvei a városi könyvtárban csak előjegyzés után kölcsönözhetőek. Legismertebb művei a „Xanadu”, „A bogyósgyümölcskertész fia”, „Házasságon innen és túl” és „A cégvezető”



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu