Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Bemutatjuk a városi refis ösztöndíjasokat (1. rész)

Békés Város Önkormányzata középiskolai ösztöndíjpályázatán tíz refis tanuló is megnyerte az évi 100 ezer forintos tanulmányi ösztöndíjat. Nehéz Klára, a Szegedi Kis István Református Gimnázium 9.A osztályában tanul.

2020.11.15.


Image

Nehéz Klára nyolc évig a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolába járt. Végig kitűnő tanuló volt. Felső tagozaton matematika tagozatos osztályban tanult, megszerette a számok és a számolás világát. „Az általános iskola elvégzése után jelentkeztem a Szegedi Kis István Gimnázium négy évfolyamos képzésére. A négy év alatt pedig lesz egy kis időm, hogy átgondoljam, hogy merre induljak tovább, illetve milyen szakmát szeretnék (dekoratőr, mérnök, gyógyszertári asszisztens, cukrász, fodrász – ezek a szakmák érdekelnek) tanulni.” Kreatív gimnazista: rajzol, gyöngyöt fűz, teniszezik. Azért pályázott a városi ösztöndíjra, mert szükséges lehet a továbbtanulásához vagy a leendő szakmájához, hiszen nagy az érdeklődési köre. „Az ösztöndíjat összegyűjteném (félretenném), amíg nem lesz rá nagy szükségem. Csak megfontolva és jól átgondolva használnám fel a jövőben. A nővérem, aki most a Békéscsabai Zwack József Technikum és Szakképző Iskolába jár, ösztönző hatással van rám az elért eredményeivel. Abban motivál, hogy hasonló eredményeket érjek el én is a tanulmányaim során, és megpróbáljam a legjobbat kihozni magamból.” – mondta Nehéz Klára a kérdésünkre. Osztálya jó közösséget alkot. Osztályfőnöke, Golyáné Zima Adrienn mindenben segíti a rá bízottak haladását.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu