Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Bemutatjuk a refis osztályfőnököket – Cifra Tibor

Békésen nőtt fel, majd a Dunántúlon érettségizett, diplomázott, dolgozott Cifra Tibor tanár úr, a 10.A osztályfőnöke, aki néhány éve családjával ismét Békést választotta.

2018.10.19.


Image

„A dr. Hepp Ferenc Általános Iskola sporttagozatán kezdtem tanulmányaimat, de miután tíz évesen megismerkedtem a kézilabdázással, ötödiktől már a Karacs Teréz iskolába jártam, ahol Gécs Misi bácsi testnevelő és Kádas László edző kézilabda edzéseit látogattam, ez lett a nagy szerelmem” - kezdi történetét Cifra Tibor. A gimnáziumot Veszprémben végezte, ahol játszott is, majd az élsport mellett 2008-ban a Pécsi Tudományegyetemen szerzett testnevelő tanári diplomát. Az egyetem után elvégezte a középfokú kézilabda edzői képzést is. Mindig békési maradt, rendszeresen hazajárt, a felesége, Dalma is békési. Egy kislányuk van Lili, aki szintén nagyon szereti a mozgást.  Több dunántúli városban játszott és dolgozott, végül 2013-ban úgy döntött, hogy Csurgót hátrahagyva hazatér, utolsó első osztályú klubja az Orosháza volt. Hazahívták, 2014-től a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium munkatársa. Az iskolánkban a testnevelés mellett a sporttal kapcsolatos elméleti tantárgyakat oktatja, illetve a „kézilabda az iskolában” program koordinátora. Második éve osztályfőnök, ez az első osztálya. A gimnáziumi osztály egyik fele sportiskolai képzést folytat, a másik fele pedig általános gimnáziumi képzésben vesz részt. Ez számára azért hazai terep, mert anno ő is ilyen képzésben szerzett érettségi bizonyítványt. Mint mondta, azért kérték fel a feladatra, mert ő is sportoló volt, és rugalmasan tudja kezelni a sporttagozatos diákok problémáit. A Békés-Drén kézilabda klubnál edzőként dolgozik, így rálát az iskolában tanuló kézilabdások fejlődésére, feladataira, gondjaira. Nagyon fontosnak tartja, hogy diákjai életében ne csak a sport játsszon főszerepet, hanem fektessenek hangsúlyt a tanulásra is. Azt akarja közvetíteni tanítványai felé, amire őt is megtanította a sport: becsülettel, alázattal, szorgalommal kell küzdeni a kitűzött céljainkért és felelősséggel kell lennünk nem csak saját magunkért, hanem társainkért is. Szabadidejét a családjával tölti, de nagyon szeret a barátaival focizni, futni és dartsozni.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu