Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Bemutatjuk osztályfőnökeinket, interjú Békési Rita tanárnővel

Tóth Zoltán tanulónk interjúja Békési Rita testnevelő tanárnővel.

2018.11.28.


Image

Mesélne a gyerekkoráról illetve, hogy honnan indult?

-"Mindig meghatározó szerepet töltött be az életemben a sport és a testnevelés. A családban vannak példaképeim a pedagógus pálya és testnevelés terén, illetve az osztályfőnöki munkát illetően is. Édesapám, Békési Mihály nyugalmazott középiskolai testnevelő, gyógytestnevelő tanár. Keresztanyukám, Békési Zsuzsanna nyugalmazott tanítónő. Fiútestvérem is, édesapám nyomdokaiban járva szintén ezt a pályát választotta, testnevelő, ifi válogatott atléta volt így már egészen kicsi korom óta részt vettem sportrendezvényeken, mondhatni a "pálya szélén nőttem fel". Ezek után szinte mindenki számára, aki ismert, egyértelmű volt, hogy magam is ezt a pályát választom majd. Az általános iskolai tanulmányaimat lakóhelyemen Békésen a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában testnevelés tagozaton végeztem. Második osztályos korom óta versenyszerűen kosárlabdázom. Már nyolcadikos koromban az NB II – es városi csapat tagjának mondhattam magam. Középiskolai tanulmányaimat szintén Békésen végeztem, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban, ahol édesapám volt a testnevelő tanárom, "kivételezett" velem, dupla követelmény volt a velem szembeni elvárás."

Beszélne egy kicsit a pályafutásáról?

-"1997 óta tanítok a békési Szegedi Kis István Református Gimnáziumban testnevelő tanárként. Az osztályfőnöki munkát volt osztályfőnökeimtől és a magam tapasztalataiból végeztem, végzem. Nincs nagyobb öröm, amikor a tanítványaim őszinték hozzám és közösen oldjuk meg esetleges problémáikat. Ehhez természetesen az kell, hogy én is őszinte legyek hozzájuk. Munkám igazolása, hogy a már végzett diákjaim visszajárnak hozzám egy- egy jó beszélgetésre."

Mik az ambíciói, tevei?

-"Az elkövetkezendő időkben is szeretném a munkámat szeretettel következetesen végezni a jelenlegi jó munkaközösségben. Nem elsősorban a bajnokok kinevelése, hanem a mozgás megszerettetése, az egészséges életmódra való nevelés jellemeze a munkámat."

Miken dolgozik most?

-"Jelenleg női kosárlabdaedzéseket tartok általános iskolás, középiskolás és felnőtt korosztályban, illetve a harmadik osztályommal , a jelenlegi 11.A osztállyal dolgozunk a sikeres érettségi vizsga eléréséért és a felsőoktatási intézményekbe való bekerülésért."

"Szeretném, ha osztályfőnöki munkámat továbbra is a reám bízott tanulók igazi keresztyén felnőtté való alakítása "szeretetben, szeretettel, szeretetre" nevelése jellemezze."

írta: Tóth Zoltán

Fotó: Tóth Zoltán



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu