Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Bemutatjuk osztályfőnökeinket – D. Nagyné Kecskeméti Nóra

Nóra tanárnő is azokat erősíti, akik tanárként visszatértek volt iskolájukba. Az eredetileg bélmegyeri pedagógus Békésen él és a Refiben tanít.

2018.11.26.


Image

A tanárnő a bélmegyeri általános iskolás évek után a békési Szegedi Kis István Református Gimnáziumban szerzett érettségi bizonyítványt, majd a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára járt angol és német szakra. Ezt követően a szegedi Tudományegyetemen is elvégezte az angol-német szakot, majd szinkrontolmács-szakfordító képzésben bővítette ismereteit. Mivel nem csak hobbija, hanem másodállása is az utazás, idegenvezetői iskolába járt, ugyanis a Békés Tourist, illetve Zenit Tours utazási irodáknak is dolgozik idegenvezetőként. A kellemest és a hasznost köti össze: magánemberként és "hivatalból" is utazik. Csoportjaival eddig Európa számos országában járt. Munkája egyben a hobbija is, hiszen szívesen ismer meg idegen kultúrákat, országokat. A békési SZKIRG-ben németet és angolt is tanít. Jelenleg a 8.B osztályfőnöke. Ők "kisgimis", hat évfolyamos képzésben vesznek részt. Korábban szintén egy kisgimnáziumi osztály osztályfőnöke volt, akiket kisdiák koruktól az érettségiig kísért el. Ők is jó képességű gyerekek voltak, és mindenki vitte valamire, ki a szakmájában, ki a tanulmányaiban. Kapcsolatban van velük is, mert érdekli a sorsuk. Mint mondja, az a szép a pedagógus pályában, hogy elkísérni őket életük egy meghatározó szakaszában. A munkahelyét is szereti, szeret a diákok és a kollégák között lenni. Mit csinál a tanár, ha nem dolgozik? A hobbija kitölti az idejét: utazik, de szeret zenét hallgatni, olvasni, koncertekre és operába járni,továbbá tagja az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu