Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

Angolul felsőfokon

Balázs Norbert, a Refi végzős gimnazistája nemrég megtudta: sikerült a felsőfokú angol C típusú nyelvvizsgája. A fiatalember jelenleg a francia nyelv alapjaival ismerkedik.

2020.01.13.


Image

Balázs Norbert fivére is az református gimnáziumba járt, és sokoldalú ember lett belőle. Öccse is a nyomdokaiba lépett és a gimnáziumi tanulmányait most zárja érettségi vizsgával. Anglisztika szakon szeretné folytatni, hiszen a hobbija az angol nyelv. Tavaly középfokú B2 típusú nyelvvizsgát tett, most pedig felsőfokra jelentkezett, amelyet magas százalékkal tett le. Angoltanára D. Nagyné Kecskeméti Nóra, aki a kommunikatív nyelvtanulást helyezi előtérbe. A fontos az, hogy a tanuló angolul kommunikáljon, ehhez pedig szókincsépítésre van szükség. Kilencedik évfolyamon Ráczné Veres Krisztina volt az angoltanáruk, de miután anyai örömök elé nézett, Nóra néni vette át az osztályt – mondja Norbert, aki mindkét tanárát nagyon szerette. Arra a kérdésre, hogy milyen módszerekkel tanulta meg az angolt, így felel: angolul, angol felirattal nézett rengeteg filmet, minden házit megcsinált és sok zenét hallgatott, amelyek szövegeinek is utána nézett. A neten sok külföldi cikk van, amelyet érdemes elolvasni, mert nem csak az ismereteink bővülnek, hanem az angoltudásunk is. A nagybátyja Kanadában él, ki szeretne menni oda, hogy ott is gyakorolja az angolt. Jelenleg gőzerővel készül az érettségi vizsgájára, amelyen az angol emelt szintű vizsga lesz, mivel a középszintű előre hozott érettségije megvan angolból. Az osztályában többeknek van már előrehozott érettségije angolból és informatikából. Az angol mellett a német nyelv is érdekli, de jelenleg a franciába kezdett bele és az orosz is távlati tervek között van. Most a cél a bejutás az egyetemre – mondja Norbert, aki hozzáteszi: szereti a békési református gimnáziumot, mert kedves és rugalmas tanárok vannak, jó a közösség, és minden segítséget megkap az, aki tanulni akar. Ő ezt pl. a nyelvek terén alaposan megtapasztalta.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@szkirg.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Tyukodi Marianna
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@szkirg.hu