Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

3. helyezést ért el iskolánk nyolcadikos csapata az eTwinning országos döntőjén Budapesten

Az előző tanévben partnerei voltunk az eTwinning jóvoltából egy spanyol, egy görög, egy olasz és egy lengyel csoportnak az EmotionArTIC című projektben, amit a művészetek és a mindennapi érzések, érzelmek egy fajta „kavalkádjának” nevezhetnénk röviden.

2017.10.17.


Image

A projekt 2016 októberében kezdődött, és 2017 júniusában ért véget. Sok érdekes feladaton keresztül ismerkedtünk a partner csapatok kultúrájával, művészeti és földrajzi „kincseivel”, több alkalommal beszélgettünk és osztottuk meg érzéseinket a „Testvértér” felületen.

Júniusban pályáztunk és elnyertük a minősített projekt címet, ami az elismerésen és az örömön túl azt is jelentette, hogy megmérettethetjük magunkat az országos döntőben, ahová összesen 12 csoport került be.

A döntőben minden csapatnak a saját projektjét kellett bemutatnia minél látványosabb módon. Több csapat már rutinosan, mondhatnám otthonosan mozgott, mivel nem első alkalommal vettek részt ilyen rendezvényen. Mi a kezdők izgalmával vártuk a fellépést a színpadra.

A rendezők a résztvevő csoportok utaztatásáról, étkeztetéséről és szállásáról is gondoskodtak. Nem is akármilyen módon! A verseny helyszíne a Hunguest Hotel Platanus konferencia terme, míg a szállásé a Hunguest Hotel Millenium voltak. Bőséges és finomabbnál finomabb ételeket fogyaszthattak a versenyzők és kísérő tanáraik mindkét napon.

Az első napon lezajlottak a projektbemutatók és a kora esti órákban az eredményt is megtudtuk. Csapatunk a harmadik helyen végzett és 50 000 Ft-os ajándékutalvánnyal, ill. számos ajándékkal gazdagodott.

Másnap a Magyarországi Szolgáltató Pont jóvoltából egy fantasztikus „gyereknapon” vehettünk részt az Elevenparkban, ami igazi felüdülés volt mindenkinek.

Köszönet a szervezőknek és iskolánknak a lehetőségért!

A csapat tagjai: Almási-Nagy Kinga, Almási-Nagy Kristóf, Bagoly Lilla, Baji Orsolya, Fazekas Fanni, Fölker Zsombor, Nagy Irén, Nagy Szimonetta, Püski Sára Boglárka, Seres Viktória, Szabó Vivien, Szűcs Nikolett

 a döntő.jpg

Békés, 2017. október 15.                                                                                  Vargáné Tuska Anita Adrien

                                                                                                           projektvezető



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu