Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, szeretet…"

12 középiskolai tanuló 100-100 ezer forintos ösztöndíjban részesül

A Békési Református Egyházközség Igazgatótanácsa 2019. december 11-én tartott ülésén több fontos kérdés került napirendre. Döntöttek az iskolai ösztöndíjakról is.

2019.12.12.


Image

Az igazgatótanács először arról hozott döntést, hogy az intézmény 2020. április 3-án jótékonysági gálát rendez, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A következő napirendi pont az iskola képzési kínálatairól szólt. Vég Gábor általános iskolai intézményegység-vezető kiemelte: az iskola rengeteget tesz a sikeres első évfolyamos beiskolázás mellett a negyedikről az ötödik évfolyamba való zavartalan átmenetért is. Dr. Pataki Ágnes gimnáziumi intézményegység-vezető a középiskolai kínálatot mutatta be és elemezte az oktatási rendszerben bekövetkezett változásokat. Az intézmény a középfokú oktatást a 2020/2021-s tanévben továbbra is gimnáziumi és technikumi képzés keretei között valósítja meg.  A gimnáziumi képzésen belül négy évfolyamos általános tantervű, valamint hat évfolyamos gimnáziumi osztályokat, és egy technikumi osztály indítását tervezik. A technikumi képzésen belül közgazdaság és sport ágazat közül választhatnak az érdeklődő diákok.

Katona Gyula az új református óvoda és a kollégium építésének ügyéről tájékoztatta a grémium tagjait. Ezt követően döntés született a középiskolai ösztöndíjakról is. A 2019/2020. tanévben az alábbi tanulók részesülnek száz-százezer forintos támogatásban:

Seres Viktória Virág (10. A)

Nyakó Sándor (10. B)

Fazekas Fanni Brigitta (10. B)

Ádám Gergő (11. A)

Kovács Dominik (11. A)

Horváth Dzsenifer Ildikó (11. B)

Balog Gábor (12. A)

Balog Ákos (12. A)

Szántó Erika Vivien (12. A)

Biró Krisztina (12. B)

István Bettina Dalma (12. B)

Varga Laura Tímea (12. B)

A döntés alapját a tanulmányi, közösségi, hitéleti tevékenység képezte. Az érintettek december 20-án az iskolai karácsonyi ünnepségen veszik át ünnepélyes keretek között az ösztöndíjról szóló dokumentumot. Mucsi András iskolaügyi gondnok úgy fogalmazott, hogy egyedülálló a református középiskolák között, hogy a városi és egyházi ösztöndíjprogrammal (összesen 22 középiskolást érint) egy iskola tanulóinak több mint 10%-a részesül kiemelt ösztöndíjban.



Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Vég Gábor
Intézményegység vezető: Farkas-Piskóty Boglárka
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes: Dr. Pataki Ágnes
Intézményegység vezető: Bíró Péter
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@refibekes.hu